Регистрация

Пиле по китайски

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
749
Оцени рецептата

4 пилешки гърди, без кожата

10 1/2 с.л. светъл соев сос

3/4 ч пилешки бульон

10 1/2 ч.л. царевично нишесте

4 с.л. зехтин

1 1/2 ч грах

2 ч гъби, нарязани

1 ч целина, нарязана на филийки

1 средно голяма глава лук, нарязана на 6-8 парчета

1/2 ч зелена чушка, нарязана на ленти

1/2 ч орехи, натрошени или фъстъци

 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на ивици. Смесете с 1 с.л. соев сос и оставете настрана. Смесете останалия соев сос, пилешкия бульон и царевичното нишесте. Заделете. Загрейте 1 1/2 с.л. олио в уок или голям тиган и запържете бързо като се разбърква отцедените пилешки парчета до зачервяване. Съдът трябва да е горещ. Извадете от съда и дръжте на топло. Добавете останалото олио в тигана и се запържват всички зеленчуци на умерен огън за 4-5 минути. Добавете сместа с бульона и оставете да заври при непрекъснато разбъркване. Върнете пилето в тигана, добавете ядките и стоплете за една минута. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта