Регистрация

Пиле по китайски

Автор:
Надежда
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

340 г пилешки гърди без кожа и кости

2 ч.л. тъмен соев сос

2 ч.л. оризово вино или сухо шери

1 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. сусамово олио

1/3 ч фъстъчено олио

2 сушени червени люти чушки, срязани наполовина по дължина

1 с.л. едро нарязани пресни портокалови кори

1/2 ч.л. ситно смлени зърна съчуански пипер

2 ч.л. тъмен соев сос

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сусамово олио

 

Нарежете пилешкото на тънки филийки с дължина около 5 см. Сложете го в купа заедно със соевия сос, оризовото вино, джинджифила, царевичното нишесте и 1 ч.л. сусамово олио. Разбърква се добре; оставете сместа да се маринова за около 20 минути. Загрейте олиото в голям тиган, докато се сгорещи хубаво. Извадете пилето от маринатата с решетъчна лъжица. Добавете го в тигана и се пържи, като се разбърква в продължение на 2 минути, докато покафенее. Извадете го и се оставя да се отцеди в гевгир или сито. Излейте по-голямата част от олиото, като оставите около 2 ч.л. Сгорещете отново тигана на силен огън и се добавят сушените люти чушки. Запържете ги като разбърквате в продължение на 10 секунди, след това върнете пилето в тигана. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре за 4 мин. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта