Пиле по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г пилешки гърди без кожа и кости
2 ч.л. тъмен соев сос
2 ч.л. оризово вино или сухо шери
1 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. сусамово олио
1/3 ч фъстъчено олио
2 сушени червени люти чушки, срязани наполовина по дължина
1 с.л. едро нарязани пресни портокалови кори
1/2 ч.л. ситно смлени зърна съчуански пипер
2 ч.л. тъмен соев сос
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сусамово олио
Нарежете пилешкото на тънки филийки с дължина около 5 см. Сложете го в купа заедно със соевия сос, оризовото вино, джинджифила, царевичното нишесте и 1 ч.л. сусамово олио. Разбърква се добре; оставете сместа да се маринова за около 20 минути. Загрейте олиото в голям тиган, докато се сгорещи хубаво. Извадете пилето от маринатата с решетъчна лъжица. Добавете го в тигана и се пържи, като се разбърква в продължение на 2 минути, докато покафенее. Извадете го и се оставя да се отцеди в гевгир или сито. Излейте по-голямата част от олиото, като оставите около 2 ч.л. Сгорещете отново тигана на силен огън и се добавят сушените люти чушки. Запържете ги като разбърквате в продължение на 10 секунди, след това върнете пилето в тигана. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре за 4 мин. Сервирайте веднага върху бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ