Регистрация

Пиле по карибски

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
1822
Оцени рецептата

2 пилета, разполовени

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/2 захар, кафява

4 с.л. ром, тъмен, разделен

1 с.л. сок от лайм

2 ч.л. лимонов пипер

1 ч.л. джинджифил

1/2 ч.л. карамфил, смлян

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. чесън на прах

2 капки лют сос

280 г манго чътни

Нарязани лимон и лайм

Нарязан магданоз

 

Поръсете измитото и подсушено пиле със сол и черен пипер. Заделете. В малка купа, направете паста, като смесите захарта, 2 супени лъжици ром, сока от лайм, лимоновия черен пипер, джинджифила, карамфила, канелата, чесъна на прах, лютия сос и черния пипер; заделете. Поставете пилето, с кожата нагоре, в голяма плитка тавичка. Втрийте от пастата равномерно върху пилето. Пече се на 200С във фурната за 45 минути или докато пилето омекне.

Сложете чътнито и останалите 2 с.л. ром и разбийте на пюре в блендера. Полейте върху пилето и се пече около 3 минути или докато се сгорещи сосът. Подредете пилето в чиния. Украсете с резени лайм, лимон и магданоз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта