Пиле в царевичен крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле - нарязано на порции (1,3 кг)
1 консерва царевица
2 с.л. масло
6 ч пилешки бульон
1 ч мляко
1/2 ч пълномаслена сметана
2 с.л. брашно
1/2 ч настърган пармезан
1 моркова, нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязан на кубчета
1 скилидка чесън, цяла
6 стръка магданоз
6 цели зърна черен пипер
Сол
Сварете пилето в бульона с морковите, лука, чесъна и пипера. Добавете магданоза в последната минута. Извадете пилето и прецедете бульона. Обезкостете и нарежете месото на хапки. Разтопете маслото, докато се разпени. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Прибавете една чаша бульон заедно с млякото, като се бърка енергично, докато леко се сгъсти. Добавете отцедената царевица, маслото, индийското орехче, солта, черния пипер, сиренето и сметаната. Оставете да заври, като разбърквате. Изключете котлона. Подредете пилето на пластове, като редувате с царевичния крем в намазана с масло тавичка. Поръсете с още сирене отгоре. Пече се на 180 градуса във фурната до готовност. Изпечете под грила до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ