Регистрация

Пиле в царевичен крем

Автор:
ivanka
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
786
Оцени рецептата

1 пиле - нарязано на порции (1,3 кг)

1 консерва царевица

2 с.л. масло

6 ч пилешки бульон

1 ч мляко

1/2 ч пълномаслена сметана

2 с.л. брашно

1/2 ч настърган пармезан

1 моркова, нарязани на кубчета

1 глава лук, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън, цяла

6 стръка магданоз

6 цели зърна черен пипер

Сол

 

Сварете пилето в бульона с морковите, лука, чесъна и пипера. Добавете магданоза в последната минута. Извадете пилето и прецедете бульона. Обезкостете и нарежете месото на хапки. Разтопете маслото, докато се разпени. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Прибавете една чаша бульон заедно с млякото, като се бърка енергично, докато леко се сгъсти. Добавете отцедената царевица, маслото, индийското орехче, солта, черния пипер, сиренето и сметаната. Оставете да заври, като разбърквате. Изключете котлона. Подредете пилето на пластове, като редувате с царевичния крем в намазана с масло тавичка. Поръсете с още сирене отгоре. Пече се на 180 градуса във фурната до готовност. Изпечете под грила до златисто кафяво.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта