Регистрация

Пиле в пикантен таханов сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

1 ч нахут

4 ч вода

1 с.л. зехтин

1 ч нарязан лук

1 ч.л. сушен босилек

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч тахан

1 ч вода

1 ч.л. арарут

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. салца

1 с.л. тамаринд

 

Сварете нахута в 4 чаши вода в продължение на 2 до 3 часа. Сгорещете олиото в голяма тенджера на средно висока температура. Запържете лука и босилека, докато лукът почти омекне. Добавете чесъна и продължете да готвите, докато лукът е прозрачен. Добавете тахана и 3/4 ч вода. Варете, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти леко. Отстранете от огъня и оставете настрана. В малка купа, смесете останалите 1/4 чаша вода с арарута, лимоновия сок, салцата и тамаринда. Добавете ги в тигана със соса. Добавете нахута и варете на силен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта