Пиле в пикантен портокалов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилешки гърди, нарязани на парчета
1 с.л. олио
1/4 ч брашно
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1/4 ч.л. червен пипер
1 глава лук, нарязан
1 средно голяма скилидка чесън, счукан
1 ч пилешки бульон
3/4 ч портокалов сок
1 голяма зелена или червена чушка
нарязана на ленти
Настърганата кора от 1 портокал
1/4 ч.л. червен пипер, смлян
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. сушен риган
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. магданоз, нарязан
4 тънки филийки портокал
Нарязан магданоз за украса
Обезкостете месото и отстранете кожата. Сгорещете олиото в голям тиган. Смесете брашното, солта, черния пипер и червения пипер и оваляйте пилешкото в сместа. Запазете излишното брашно. Запържете месото в олио и прехвърлете в малка тавичка. В същата мазнина, запържете лука и чесъна до омекване. Поръсете останалото брашно и разбъркайте до гладкост. Добавете пилешкия бульон и портокаловия сок. Добавете зелената чушка, портокаловата кора, червените чушки, кимиона, ригана, лимоновия сок и магданоза. Гответе, докато сосът се сгъсти. Залейте пилешкото. Пече се на 190 градуса в продължение на 40 минути. Гарнира се с парченца портокал и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ