Регистрация

Пиле в пикантен портокалов сос

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

2 пилешки гърди, нарязани на парчета

1 с.л. олио

1/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/4 ч.л. червен пипер

1 глава лук, нарязан

1 средно голяма скилидка чесън, счукан

1 ч пилешки бульон

3/4 ч портокалов сок

1 голяма зелена или червена чушка

нарязана на ленти

Настърганата кора от 1 портокал

1/4 ч.л. червен пипер, смлян

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. сушен риган

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. магданоз, нарязан

4 тънки филийки портокал

Нарязан магданоз за украса

 

Обезкостете месото и отстранете кожата. Сгорещете олиото в голям тиган. Смесете брашното, солта, черния пипер и червения пипер и оваляйте пилешкото в сместа. Запазете излишното брашно. Запържете месото в олио и прехвърлете в малка тавичка. В същата мазнина, запържете лука и чесъна до омекване. Поръсете останалото брашно и разбъркайте до гладкост. Добавете пилешкия бульон и портокаловия сок. Добавете зелената чушка, портокаловата кора, червените чушки, кимиона, ригана, лимоновия сок и магданоза. Гответе, докато сосът се сгъсти. Залейте пилешкото. Пече се на 190 градуса в продължение на 40 минути. Гарнира се с парченца портокал и магданоз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта