Регистрация

Пиле в лучен сос

Автор:
Martchella
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
1085
Оцени рецептата

1 кг лук

1 пиле, около 1300 – 1400 г

Сол, черен пипер

28 г масло

2 с.л. брашно

За 6 порции

 

Обелете лука, нарежете на четвъртинки и на дебели филийки. Почистете пилето отвътре и отвън с кърпа, потопена във вряща вода. Нарежете на 10 порции. Овкусете всяка от двете страни. Разтопете маслото в голям тиган на слаб огън и докато се разпени. Добавете пилето и оставете да се запържи до златисто от двете страни. Извадете от тигана с решетъчна лъжица, покрийте и дръжте на топло. Добавете лука в мазнината на тигана, овкусете, увеличете огъня до умерен, разбъркайте добре и запържете до златисто, като размествате с дървена шпатула, за да не залепва и да прегори. Поръсете с половината от брашното и разбъркайте хубаво, преди да прибавите останалата част. Гответе в продължение на няколко минути, като разбърквате непрекъснато, намалете котлона до слаб, добавете оцета, разбъркайте добре и подредете пилето отгоре. Покрийте и варете бавно за около 40 минути, докато пилето омекне и влагата от лука се е превърнала в сос. През това време често разклащайте тенджерата и не вдигайте капака, освен да разбъркате съставките два пъти. Доовкусете, ако е необходимо и поднесете много горещо с обикновени варени картофи.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта