Печени пълнени праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
75 г смлени бадеми
3/4 ч смлени амарети
50 г захар
2 жълтъка или
1 яйце, разбито
6 праскови, без костилки
Масло
1/2 ч марсала
1. Смесете захарта, смлените бадеми и амаретите.
2. Постепенно добавете разбитото яйце.
3. Оформете сместа на 12 топки прибл. с размера на орех.
4. Намажете с масло плитка тавичка. Сложете прасковите, срязани наполовина, с отрязаната страна нагоре.
5. Натиснете топка от бадемовата смес в кухината на всяка половинка праскова. Поръсете отгоре с парченца масло и поръсете марсала над всичко.
6. Печете на 190 C за около 30 мин., докато сместа с бадеми стане златиста. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ