Печени пилешки филенца с лимон и чесън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
сол и пипер
олио или зехтин
30 г масло
клонка розмарин
6 скилидки чесън
1 лимон
2 с.л. соев сос
1-2 с.л. лют сос по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете на хапки пилешките гърди. Поръсете със сол и пипер и покапете с олио. Сгорещете 2 с.л. растителна мазнина в тиган на умерена температура. Добавете маслото и щом зацвърчи, поръсете с наязаната на едро клонка розмарин. Добавете пилешкото и гответе докато се запечата от всички страни и хване коричка. След това го прехвърлете в малка тавичка с все розмарина и останалата в тигана мазнина (ако има такава)
В купа смесете намачкания на паста чесън с изстискания сок на лимона. Добавете соевия сос и лют сос по желание. С този овкусител залейте месцата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ