Печени пилешки гърди с бобена салата
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. дижонска горчица
4 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
280 г замразена папуда
900 г консерва боб
1 средно голяма глава червен лук, нарязан ситно
2 средно големи домата, нарязани на кубчета
2 с.л. прясна мащерка, нарязана
2 с.л. пресен риган, нарязан
4 сушени домата, в зехтин, нарязани фино
3 с.л. зехтин
3 с.л. балсамов оцет
Прясно смлян черен пипер на вкус
Загрейте скарата. Намажете с горчица от едната страна пилешките гърди и изпечете на скара или грил, докато започнат да покафеняват. Обърнете и намажете с още горчица. Изпечете до готовност, след това нарежете на тънки ленти и сложете в купа за сервиране. Сварете папудата според указанията на опаковката, докато поомекне (не повече от 15 минути). Отцедете. Отцедете течността от консервирания боб и изплакнете обилно. Добавете го в купа с папудата, лука, пресните домати, подправките и сушените домати. Разбийте зехтина и оцета и се разбърква със салатата. Поръсете с пипер на вкус и сервирайте със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ