Регистрация

Печенo пиле с малцов оцет

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
660
Оцени рецептата

4 пилешки бутчета

3/4 ч малцов оцет

1/2 ч сухо бяло вино

2 големи лука шалот, нарязани на тънки филийки

2 с.л. листа босилек, пресни или

2 ч.л. сушен босилек

Пипер, прясно смлян

1/4 ч.л. сол

 

За маринатата: смесете всичко, без пилето и оставете да къкри за 2 минути. Изсипете маринатата върху пилето, покрийте с найлоново фолио и се съхранява в хладилник в продължение на 8 часа или за една нощ. Загрейте грила. Извадете бутчетата от маринатата и ги сложете в тавичка, застлана с фолио. Пече се под грила на фурната за 8 мин., като се маже с маринатата.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта