Регистрация

Парти пай

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

1 пакет лимонов пудинг

2 ¼ ч вода

2 с.л. лимонов сок

1 изпечен блат за пай

6 с.л. захар

2/3 ч захар

3 жълтъка

2 с.л. масло или маргарин

3 белтъка

 

Смесете пудинга, 2/3 чаша захар и 1/4 чаша вода в тенджера. Смесете с жълтъците и останалата вода. Варете и разбърквайте на умерен огън, докато сместа заври. Отстранете от огъня. Смесете с лимоновия сок и маслото. Охладете за пет минути, като се разбърква два пъти. Изсипва се в готовия блат за пай. Разбийте белтъците на пяна. Постепенно разбийте с 6 супени лъжици захар и продължете да разбивате, докато сместа образува лъскави върхове. Намажете пая и печете на 220 градуса за 5 до 10 минути или до леко кафяво. Охлажда се най-малко 4 часа преди рязане.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта