Панирани ябълки и банани в карамел
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 големи твърди ябълки
2 твърди банана
1/4 ч брашно
1/4 ч царевично нишесте
1 голямо яйце
1 ч.л. сусамово олио
1 1/3 ч фъстъчено олио
2 ч.л. сусамово олио
3/4 ч гранулирана захар
2 с.л. семена бял сусам, препечен
Обелете и почистете сърцевината на ябълките и нарежете всяка на 8 големи резена. Обелете бананите и ги нарежете на едри парчета. Смесете брашното, царевичното нишесте, яйцето и 1 чаена лъжичка сусамово масло в малка купа. Смесете ги добре до образуването на гладко, много гъсто течно тесто. Смесете фъстъченото масло и 2 ч.л. сусамово олио в дълбок тиган и сместа се загрява умерено. Сложете плодовете в течното тесто. След това извадете по няколко парченца плодове наведнъж с помощта на решетъчна лъжица и отцедете излишното тесто. Пържете на маслена баня за около 2 минути или докато станат златисти. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Точно преди сервиране, подгответе купа пълна с ледени кубчета и ледена вода. Загрейте отново олиото над умерена топлина и изпържете втори път за около 2 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете захарта, сусамовите семена и 2 супени лъжици олио от пърженето в тенджера. Сместа се загрява, докато захарта се разтопи и започне да се карамелизира. Когато карамелът е светло кафяв, добавете резенчетата плод. Разбъркайте ги леко в карамеления сироп, за да се покрият. След това ги извадете и ги поставете в ледена вода, за да се втвърдят. Извадете ги от водата и поставете в чиния за сервиране. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ