Регистрация

Панирани ябълки и банани в карамел

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
479
Оцени рецептата

2 големи твърди ябълки

2 твърди банана

1/4 ч брашно

1/4 ч царевично нишесте

1 голямо яйце

1 ч.л. сусамово олио

1 1/3 ч фъстъчено олио

2 ч.л. сусамово олио

3/4 ч гранулирана захар

2 с.л. семена бял сусам, препечен

 

Обелете и почистете сърцевината на ябълките и нарежете всяка на 8 големи резена. Обелете бананите и ги нарежете на едри парчета. Смесете брашното, царевичното нишесте, яйцето и 1 чаена лъжичка сусамово масло в малка купа. Смесете ги добре до образуването на гладко, много гъсто течно тесто. Смесете фъстъченото масло и 2 ч.л. сусамово олио в дълбок тиган и сместа се загрява умерено. Сложете плодовете в течното тесто. След това извадете по няколко парченца плодове наведнъж с помощта на решетъчна лъжица и отцедете излишното тесто. Пържете на маслена баня за около 2 минути или докато станат златисти. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Точно преди сервиране, подгответе купа пълна с ледени кубчета и ледена вода. Загрейте отново олиото над умерена топлина и изпържете втори път за около 2 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете захарта, сусамовите семена и 2 супени лъжици олио от пърженето в тенджера. Сместа се загрява, докато захарта се разтопи и започне да се карамелизира. Когато карамелът е светло кафяв, добавете резенчетата плод. Разбъркайте ги леко в карамеления сироп, за да се покрият. След това ги извадете и ги поставете в ледена вода, за да се втвърдят. Извадете ги от водата и поставете в чиния за сервиране. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта