Регистрация

Панирани ябълки

Автор:
Savatova
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

140 г брашно

150 мл вода

1/4 ч.л. сол

2 яйца (разделени)

1 с.л. масло, разтопено

2 големи ябълки

4 ч.л. захар

Лимонов сок

Олио за пържене на маслена баня

 

Направете тестото най-малко един час преди готвене, като се използва следния метод. Пресейте брашното и солта. Направете кладенче в центъра. Добавете охладеното разтопено масло и малко вода и жълтъците. Разбъркайте с брашното и се разбива до гладкост. Добавете останалата вода. Оставете да престои. Малко преди готвене, разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги в течното тесто. Обелете, почистете в сърцевината и нарежете ябълките (на филийки с около 3-4 см дебелина). Потопете ги в тесто и пържете в много горещо олио (175-180C) до златисто. Отцедете и сервирайте оваляни в захар и поръсени с лимонов сок.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта