Регистрация

Пай със "Сникърс"

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
626
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени бисквити

1 с.л. захар

6 с.л. (3/4 бучка) масло, разтопено

За фъдж слоя:

6 с.л. универсално брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/8 ч.л. сол

1/2 ч безсолно масло - нарязано на 8 парчета

115 г полусладък шоколад, натрошен

30 г неподсладен шоколад, натрошен

1/2 ч захар

1 голямо яйце

1 жълтък

1 ч.л. екстракт от ванилия

2 ч десертчета "Сникърс", нарязани на парчета от по 1 см

За крема с крема сирене:

300 г крема сирене, със стайна температура

1/3 ч захар

1 голямо яйце

1 ч.л. екстракт от ванилия

60 г млечен шоколад, натрошен

2 с.л. бита сметана

 

На блата: Сложете решетката в центъра на фурната и загрейте до 180°С. Намажете с масло дълбока стъклена чиния за пай. Смесете натрошените бисквити и захарта в средно голяма купа. Добавете разтопеното масло и се разбърква, докато се поеме от сместа. Притиснете сместа равномерно по дъното и стените на подготвения съд. Пече се до стягане, около 5 минути. Охлажда се върху решетка. Поддържайте температурата на фурната. На фъдж слоя: Смесете брашното, бакпулвера и солта в купа. Смесете маслото с полусладкия шоколад и неподсладения шоколад на водна баня. Разбърква се докато се разтопи и стане гладко. Свалете от огъня и охладете леко. Разбийте жълтъка в средно голяма купа, докато леко се сгъсти, около 1 мин. Добавете ванилията и охладената шоколадова смес и се разбърква, докато да добре смесени. Добавете сухите съставки и разбъркайте само докато се смесят.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта