Пай с ягоди, малини и боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч ягоди
3/4 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
2 ч малини
1 1/2 ч сини боровинки
Тесто за пай
Разделете ягодите наполовина. Смесете брашното и царевичното нишесте в купа. Добавете ягодите, заедно със соковете им, пресни или замразени малини и пресни или замразени боровинки. Внимателно разклатете съда, докато плодовете са покрити с тесто. Ако използвате замразени плодове, оставете сместа да престои в продължение на 15 до 30 минути или докато плодовете се размразят частично, но все още са заледени. Сложете половината тесто в тавичка за пай с диаметър 23 см. Разбъркайте течното тесто и го изсипете в блата. Подрежете краищата на тестото. Покрийте с ленти от останалото тесто във формата на решетка. Слепете краищата. За да не покафенее прекалено, покрийте ръба на пая с фолио. Загрейте фурната до 190ºС. Печете 25 минути. Свалете фолиото. Печете още 20-25 минути или докато стане златисто отгоре. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ