Регистрация

Пай с ябълково сладко

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
705
Оцени рецептата

За пълнежа:

1/2 ч захар

3 с.л. брашно

1/2 ч ябълково сладко

2 с.л. разтопено масло

2 яйца, разбити

1 1/2 ч мляко

1 ч сметана

1/2 ч смляно индийско орехче

1 тесто за пай

 

Разточете тестото по дъното и стените на тавичка за пай. В голяма купа смесете захарта с брашното. Постепенно добавете ябълковия конфитюр и разтопеното масло. В отделна малка купа разбийте яйцата с млякото и сметаната, а след това смесете с ябълковия крем. Разбърква се добре и се изсипва в тестото. Поръсете отгоре с индийско орехче. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта