Регистрация

Пай с фъстъчено масло

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Jan
|
Видяна:
531
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, изпечен и охладен

2 1/2 ч мляко

1/2 ч захар

1/2 ч брашно

1/8 ч.л. смлян джинджифил

2 жълтъка, леко разбити

1 ч.л. ванилия

1/2 ч фъстъчено масло

За целувчения крем:

3 белтъка, със стайна температура

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. винен камък

6 с.л. много фина захар

 

Смесете 1/2 чаша горещо мляко със захарта и брашното на водна баня. Добавят се 1 1/2 чаши горещото мляко към сместа и се вари, като се разбърква често, в продължение на 20 минути или докато се сгъсти. Добавете малко количество от крема в горещите жълтъци. Смесете сместа с жълтъците със сместа от водната баня. Гответе още 2 мин. Отстранете от огъня. Добавете ванилията. Добавете фъстъченото масло с останалото мляко. Добавете сместа с фъстъчено масло към горещия яйчен крем. Изсипете плънката в блата за пай. Загрейте фурната до 180 градуса. Докато пълнежът е все още топъл, пригответе целувчения крем. Разбийте белтъците, ванилията и винения камък почти на сняг. Постепенно добавете захарта, по 1 супена лъжица, докато разбивате и белтъците станат на сняг. Захарта трябва да се разтвори. Разстелете целувчения крем върху горещата плънка. Пече се около 12 - 15 минути или до златисто кафяво. Охлажда се и след това оставете в хладилника преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта