Пай с фъстъчено масло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай, изпечен и охладен
2 1/2 ч мляко
1/2 ч захар
1/2 ч брашно
1/8 ч.л. смлян джинджифил
2 жълтъка, леко разбити
1 ч.л. ванилия
1/2 ч фъстъчено масло
За целувчения крем:
3 белтъка, със стайна температура
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. винен камък
6 с.л. много фина захар
Смесете 1/2 чаша горещо мляко със захарта и брашното на водна баня. Добавят се 1 1/2 чаши горещото мляко към сместа и се вари, като се разбърква често, в продължение на 20 минути или докато се сгъсти. Добавете малко количество от крема в горещите жълтъци. Смесете сместа с жълтъците със сместа от водната баня. Гответе още 2 мин. Отстранете от огъня. Добавете ванилията. Добавете фъстъченото масло с останалото мляко. Добавете сместа с фъстъчено масло към горещия яйчен крем. Изсипете плънката в блата за пай. Загрейте фурната до 180 градуса. Докато пълнежът е все още топъл, пригответе целувчения крем. Разбийте белтъците, ванилията и винения камък почти на сняг. Постепенно добавете захарта, по 1 супена лъжица, докато разбивате и белтъците станат на сняг. Захарта трябва да се разтвори. Разстелете целувчения крем върху горещата плънка. Пече се около 12 - 15 минути или до златисто кафяво. Охлажда се и след това оставете в хладилника преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ