Регистрация

Пай с фъстъчено масло

Автор:
benito
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
338
Оцени рецептата

1/3 чаша фъстъчено масло

3 жълтъка - разбити

3/4 чаша пудра захар

2 супени лъжици масло или маргарин

1 блат за пай от 23 см - изпечен

За крема:

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1/3 чаша брашно

1/2 чаена чаша захар

1/8 чаена лъжичка сол

2 чаши мляко

За крема с белтъци:

3 белтъка

9 супени лъжици захар

1/4 чаена лъжичка калиев битартарат

1 чаена лъжичка царевично нишесте

 

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете фъстъченото масло и захарта. Разстелете около 2/3 от сместа върху изпечения блат за пай. Заделете остатъка за отгоре. Смесете брашното, захарта и солта; разбъркайте с кипнатото мляко. Обединете сместа с леко разбитите жълтъци. Сложете на водна баня и варете още около 2 минути. Добавете маслото и ванилията. Изсипете в блата и покрийте с разбитите белтъци. За крема с белтъци, разбийте белтъците на сняг. Добавете с калиевия битартарат и разбийте хубаво. Смесете захарта и нишестето и добавете към белтъците. Разбийте до много твърд сняг. Разстелете върху пая и поръсете с останалия крем с фъстъчено масло. Печете във фурната на 180 градуса за 15-20 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта