Пай с фъстъчено масло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 чаша фъстъчено масло
3 жълтъка - разбити
3/4 чаша пудра захар
2 супени лъжици масло или маргарин
1 блат за пай от 23 см - изпечен
За крема:
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1/3 чаша брашно
1/2 чаена чаша захар
1/8 чаена лъжичка сол
2 чаши мляко
За крема с белтъци:
3 белтъка
9 супени лъжици захар
1/4 чаена лъжичка калиев битартарат
1 чаена лъжичка царевично нишесте
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете фъстъченото масло и захарта. Разстелете около 2/3 от сместа върху изпечения блат за пай. Заделете остатъка за отгоре. Смесете брашното, захарта и солта; разбъркайте с кипнатото мляко. Обединете сместа с леко разбитите жълтъци. Сложете на водна баня и варете още около 2 минути. Добавете маслото и ванилията. Изсипете в блата и покрийте с разбитите белтъци. За крема с белтъци, разбийте белтъците на сняг. Добавете с калиевия битартарат и разбийте хубаво. Смесете захарта и нишестето и добавете към белтъците. Разбийте до много твърд сняг. Разстелете върху пая и поръсете с останалия крем с фъстъчено масло. Печете във фурната на 180 градуса за 15-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ