Регистрация

Пай с ревен

Автор:
alexander
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
438
Оцени рецептата

5 ч ревен, нарязан на парчета

1 пръчица канела

1 ч захар

2 с.л. брашно

Оцветител за храна, червен, по желание

1 1/2 ч вода

За топинга:

1 ч пресято брашно

3 с.л. захар

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. бахар

1/4 ч.л. канела

1/4 ч мазнина

1/2 ч орехи

1 яйце

2 с.л. мляко

1 яйчен белтък

1 с.л. захар

Бита сметана или сладолед

 

Сложете нарязания ревен в кръгла тавичка, заедно с пръчицата канела. Комбинирайте 1 чаша захар с 2 супени лъжици брашно и разпределете върху плодовете. Изсипете водата отгоре и се добавя червеният оцветител за храна, по желание. Пече се в гореща фурна за 25 минути. В купа смесете 1 чаена чаша брашно, 3 супени лъжици захар, бакпулвера, солта, бахара и канелата. Добавете нарязаната мазнина и разбийте до получаването на ронлива смес. Смесете яйцата с 2 супени лъжици мляко. Добавете орехите и смесете млечната смес, като разбърквате до получаването на меко тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и замесете 12 пъти. Разточете на кръг. Нарежете като пица и сложете върху печените плодове. Намажете с разбитото яйце, поръсете със захарта и върнете във фурната до готовност. Поднесете с бита сметана или сладолед.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта