Пай с ревен
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 ч ревен, нарязан на парчета
1 пръчица канела
1 ч захар
2 с.л. брашно
Оцветител за храна, червен, по желание
1 1/2 ч вода
За топинга:
1 ч пресято брашно
3 с.л. захар
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. бахар
1/4 ч.л. канела
1/4 ч мазнина
1/2 ч орехи
1 яйце
2 с.л. мляко
1 яйчен белтък
1 с.л. захар
Бита сметана или сладолед
Сложете нарязания ревен в кръгла тавичка, заедно с пръчицата канела. Комбинирайте 1 чаша захар с 2 супени лъжици брашно и разпределете върху плодовете. Изсипете водата отгоре и се добавя червеният оцветител за храна, по желание. Пече се в гореща фурна за 25 минути. В купа смесете 1 чаена чаша брашно, 3 супени лъжици захар, бакпулвера, солта, бахара и канелата. Добавете нарязаната мазнина и разбийте до получаването на ронлива смес. Смесете яйцата с 2 супени лъжици мляко. Добавете орехите и смесете млечната смес, като разбърквате до получаването на меко тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и замесете 12 пъти. Разточете на кръг. Нарежете като пица и сложете върху печените плодове. Намажете с разбитото яйце, поръсете със захарта и върнете във фурната до готовност. Поднесете с бита сметана или сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ