Регистрация

Пай с райска ябълка

Автор:
roni
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
887
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 1/2 ч райска ябълка; (месото на 5-6 плода)

1 1/2 ч сметана

2 с.л. брашно

1 ч захар

2 с.л. безсолно масло, разтопено

4 жълтъка

1 яйце; цяло

1 ч.л. екстракт ванилия

За топинга:

2 ч орехови половини или парчета

1 ч захар

1/4 ч вода

1/8 ч.л. калиев битартарат

 

На плънката с райска ябълка:

Сложете решетката на фурната в центъра на фурната и загрейте до 230С. Отделете с лъжичка месото от кожицата на плодовете, като изхвърлите семената и листата. Пюрирайте в кухненски робот или пасатор.

Разбийте заедно сметаната, брашното, захарта и разтопеното масло. Разбийте жълтъците, цялото яйце и ванилията и ги добавете в сметановата смес. Прибавете райската ябълка. Изсипете пълнежа в блата за пай и покрийте с една шепа (около 1/2 чаена чаша) от топинга. Печете 10 минути на 230С, след което намалете огъня до 160С и се пече още 50 минути до 1 час.

На топинга:

Препечете орехите на 160С за около 10 - 15 минути, като разбъркате няколко пъти. Намажете тавичка с масло и заделете. В тенджера, сложете захарта, водата и калиевия битартарат на средно висока температура. Когато карамелът получи сламен цвят, отстранете от огъня. Не позволявайте на карамела да стане твърде тъмен. С помощта на дървена лъжица, се разбърква в препечените ядки, така че да се покрият много добре. Разстелете карамелените ядки в намазаната тавичка и оставете в хладилника за 1 час, след това нарежете едро с нож.

Можете да съхранявате излишъка в плътно затворени буркани на стайна температура в продължение на три месеца.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта