Пай с праскови и бадеми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 кутии праскови; отцедени или 3 ½ ч нарязани пресни праскови
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
1 ч сметана
2 яйца
3/4 ч захар
2/3 ч готов микс за палачинки
Сметана за поднасяне
За блата:
1 с.л. масло; твърдо
1/4 ч готов микс за палачинки
2 с.л. захар
1/3 ч филирани бадеми
Загрейте фурната до 190С. Намаслете формичка за пай. Подсушете прасковите и ги сложете в чиния. Поръсете с канела и индийско орехче, така че резените да се покрият хубаво. Разпределете равномерно в чиния. Разбийте останалите съставки до гладкост за 15 сек. в блендера на висока скорост. Изсипват се в чиния. Покрийте с блата. Пече се, докато нож, поставен в центъра, излезе чист, 40-45 минути. Покрийте всяка порция с разбита сметана.
На блата: Нарежете маслото в микса и захарта, разбъркайте до получаването на ронлива смес; прибавете бадемите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ