Регистрация

Пай с праскови и бадеми

Автор:
петя добрева
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
239
Оцени рецептата

3 кутии праскови; отцедени или 3 ½ ч нарязани пресни праскови

1 ч.л. канела

1/4 ч.л. настъргано индийско орехче

1 ч сметана

2 яйца

3/4 ч захар

2/3 ч готов микс за палачинки

Сметана за поднасяне

За блата:

1 с.л. масло; твърдо

1/4 ч готов микс за палачинки

2 с.л. захар

1/3 ч филирани бадеми

 

Загрейте фурната до 190С. Намаслете формичка за пай. Подсушете прасковите и ги сложете в чиния. Поръсете с канела и индийско орехче, така че резените да се покрият хубаво. Разпределете равномерно в чиния. Разбийте останалите съставки до гладкост за 15 сек. в блендера на висока скорост. Изсипват се в чиния. Покрийте с блата. Пече се, докато нож, поставен в центъра, излезе чист, 40-45 минути. Покрийте всяка порция с разбита сметана.

На блата: Нарежете маслото в микса и захарта, разбъркайте до получаването на ронлива смес; прибавете бадемите.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта