Регистрация

Пай с праскови

Автор:
Наталия
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
345
Оцени рецептата

4 чаши брашно

2 чаши захар

2 големи яйца

4 чаени лъжички бакпулвер

1/2 чаша масло или маргарин

4 с.л. мляко или сметана

1,3 кг нарязани праскови

За заливката:

1 1/2 чаши брашно

1/2 чаша масло или маргарин

1 чаена чаша захар

 

Смесват се брашното, захарта, яйцата, бакпулвера, маслото и млякото с ръце, за да се направи гладко тесто. Ако тестото не се държи заедно, добавете още 1-3 супени лъжици мляко. Поставете три четвърти от тестото в намазана тавичка за печене. Разточете с точилка или натиснете с ръце, за да покриете целия съд, включително ръбовете. Покрийте тестото с праскови и се поръсва с малко захар.

За да направите топинга, комбинирайте брашното, маслото и захарта до получаването на трохи. Поръсете върху тестото. Разточете останалата част от тестото на ивици и покрийте прасковите с тестена решетка отгоре. Печете на 180С за 40-50 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта