Регистрация

Пай с ментов шоколад

Автор:
desislavva
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
338
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч ментов шоколадов, натрошен

3 ч.л. масло

1 1/2 ч натрошени шоколадови вафли

За пълнежа:

1 ч ментов шоколадов, натрошен

2 с.л. царевичен сироп

2 с.л. сметана

3 л ванилов сладолед; размекнат

За белтъчния крем:

4 белтъка; големи

1/2 ч.л. калиев битартарат

3/4 ч захар

 

На блата: Смесете над гореща (не вряща) вода 1/2 чаша ментов шоколад и маслото. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и сместа е гладка. Добавете трохите вафли; разбърква се, докато са добре смесени. Притиснете в долната част на разглабяща се форма за торта и замразете до втвърдяване.

На плънката: Смесете над гореща (не вряща) вода, останалия шоколад, царевичния сироп и сметаната. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и сместа е гладка. Охлажда се до стайна температура. В голяма купа, разбийте сладоледа, до гладкост, но без да се разтопява. Постепенно добавете шоколадовата смес. Изсипете в центъра на готовия блат и загладете повърхността. Замразете до втвърдяване. Разглобете стените на формичката. Загрейте фурната до 230 градуса.

На белтъците: В голяма купа смесете белтъците и калиевия битартарат; разбийте на мек сняг. Постепенно добавете захарта и разбийте, докато се оформят твърди връхчета. Намажете върху сладоледа. Печете за 4 до 6 минути или докато леко покафенеe. Сервирайте веднага!





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта