Пай с ментов шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч ментов шоколадов, натрошен
3 ч.л. масло
1 1/2 ч натрошени шоколадови вафли
За пълнежа:
1 ч ментов шоколадов, натрошен
2 с.л. царевичен сироп
2 с.л. сметана
3 л ванилов сладолед; размекнат
За белтъчния крем:
4 белтъка; големи
1/2 ч.л. калиев битартарат
3/4 ч захар
На блата: Смесете над гореща (не вряща) вода 1/2 чаша ментов шоколад и маслото. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и сместа е гладка. Добавете трохите вафли; разбърква се, докато са добре смесени. Притиснете в долната част на разглабяща се форма за торта и замразете до втвърдяване.
На плънката: Смесете над гореща (не вряща) вода, останалия шоколад, царевичния сироп и сметаната. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и сместа е гладка. Охлажда се до стайна температура. В голяма купа, разбийте сладоледа, до гладкост, но без да се разтопява. Постепенно добавете шоколадовата смес. Изсипете в центъра на готовия блат и загладете повърхността. Замразете до втвърдяване. Разглобете стените на формичката. Загрейте фурната до 230 градуса.
На белтъците: В голяма купа смесете белтъците и калиевия битартарат; разбийте на мек сняг. Постепенно добавете захарта и разбийте, докато се оформят твърди връхчета. Намажете върху сладоледа. Печете за 4 до 6 минути или докато леко покафенеe. Сервирайте веднага!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ