Регистрация

Пай с малиново сладко

Автор:
lubo
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
609
Оцени рецептата

115 г самонабухващо брашно

1 ч.л. смляна канела

115 смлени бадеми

115 г пудра захар

115 г масло или маргарин

Настърганата кора на 1 лимон

225 г сладко от малини

Пудра захар

 

Пресейте брашното и канелата в купа и добавете бадемите, захарта, маслото и настърганата лимонова кора. Разбийте или втрийте с ръце мазнината. Трябва да се получи меко тесто. Увийте и оставете в хладилника за 30 мин. Загрейте фурната до 180 C. Върху леко набрашнена повърхност, разточете 2/3 от тестото, така че да пасне на тавичка с диаметър 20 см. Сложете тестото и подрежете краищата. Намажете със сладкото, след това разточете останалото тесто, заедно с подрязаното вече от блата и нарежете на ленти, така че да покриете отгоре. Печете 30 мин. или докато тестото покафенее леко. Поднесете горещо или студено, поръсено с пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта