Пай с малиново сладко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г самонабухващо брашно
1 ч.л. смляна канела
115 смлени бадеми
115 г пудра захар
115 г масло или маргарин
Настърганата кора на 1 лимон
225 г сладко от малини
Пудра захар
Пресейте брашното и канелата в купа и добавете бадемите, захарта, маслото и настърганата лимонова кора. Разбийте или втрийте с ръце мазнината. Трябва да се получи меко тесто. Увийте и оставете в хладилника за 30 мин. Загрейте фурната до 180 C. Върху леко набрашнена повърхност, разточете 2/3 от тестото, така че да пасне на тавичка с диаметър 20 см. Сложете тестото и подрежете краищата. Намажете със сладкото, след това разточете останалото тесто, заедно с подрязаното вече от блата и нарежете на ленти, така че да покриете отгоре. Печете 30 мин. или докато тестото покафенее леко. Поднесете горещо или студено, поръсено с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ