Пай с макадамия и мус от ром
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 ч фино нарязани ядки макадамия
1 1/4 ч брашно
1/8 ч.л. сол
1/2 ч захар
1/2 ч.л. канела
1 бучка несолено масло, разтопено и охладено
За плънката с ром:
1 1/2 ч сметана
1/3 чаша вода
1 1/2 пакета желатин
4 жълтъка
1/3 ч тъмен ром
1/2 ч кафява захар
1/2 ч нарязани ядки макадамия, препечени
Загрейте фурната до 200 градуса. За блата, смесете хубаво ядките, брашното, солта, захарта и канелата в купа и разбъркайте. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато сместа абсорбира маслото. С пръсти, натрошете на ситни трохи. Сложете половината трохи на дъното на тавичка за пай и притиснете хубаво. Сложете останалите трохи в тавичка за печене на равномерен слой с дебелина около 1 см. Изпечете и двете в средата на фурната за около 20 минути, до лек златист цвят. Охладете върху решетка. За плънката, разбийте сметаната на сняг и оставете в хладилника. Поръсете желатина във вода в малка, топлоустойчива купа. Оставя се да кисне 5 минути, след това се поставя върху малка тенджера с къкреща вода да се стопи, докато приготвяте пълнежа. Когато желатинът се разтопи, свалете от огъня и оставете да се охлади. В купата на електрически миксер разбийте жълтъците. Добавете рома и след това захарта. Поставете върху тенджера с леко кипяща вода и разбивайте непрекъснато докато се сгъсти, около 3 минути. Свалете купата от огъня и разбийте с миксер на средна скорост, докато се охлади до стайна температура. Смесете с разтворения желатин, после добавете битата сметана и счуканите ядки. Изсипете плънката в охладения блат и загладете повърхността. Покрийте хлабаво с найлон и охладете, докато стегне - най-малко 6 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ