Регистрация

Пай с макадамия и мус от ром

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
637
Оцени рецептата

За блата:

1 ч фино нарязани ядки макадамия

1 1/4 ч брашно

1/8 ч.л. сол

1/2 ч захар

1/2 ч.л. канела

1 бучка несолено масло, разтопено и охладено

За плънката с ром:

1 1/2 ч сметана

1/3 чаша вода

1 1/2 пакета желатин

4 жълтъка

1/3 ч тъмен ром

1/2 ч кафява захар

1/2 ч нарязани ядки макадамия, препечени

 

Загрейте фурната до 200 градуса. За блата, смесете хубаво ядките, брашното, солта, захарта и канелата в купа и разбъркайте. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато сместа абсорбира маслото. С пръсти, натрошете на ситни трохи. Сложете половината трохи на дъното на тавичка за пай и притиснете хубаво. Сложете останалите трохи в тавичка за печене на равномерен слой с дебелина около 1 см. Изпечете и двете в средата на фурната за около 20 минути, до лек златист цвят. Охладете върху решетка. За плънката, разбийте сметаната на сняг и оставете в хладилника. Поръсете желатина във вода в малка, топлоустойчива купа. Оставя се да кисне 5 минути, след това се поставя върху малка тенджера с къкреща вода да се стопи, докато приготвяте пълнежа. Когато желатинът се разтопи, свалете от огъня и оставете да се охлади. В купата на електрически миксер разбийте жълтъците. Добавете рома и след това захарта. Поставете върху тенджера с леко кипяща вода и разбивайте непрекъснато докато се сгъсти, около 3 минути. Свалете купата от огъня и разбийте с миксер на средна скорост, докато се охлади до стайна температура. Смесете с разтворения желатин, после добавете битата сметана и счуканите ядки. Изсипете плънката в охладения блат и загладете повърхността. Покрийте хлабаво с найлон и охладете, докато стегне - най-малко 6 часа.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта