Пай с лимонова плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 яйца, разделени
1/8 ч.л. винен камък
3/4 ч захар
За пълнежа:
1/2 ч захар
1 с.л. настъргана лимонова кора
3 с.л. лимонов сок
3 жълтъка, заделени
1 ч сметана за разбиване, бита
Загрейте фурната до 140С.
Намажете с мазнина 23 см тава за пай. В малка купа разбийте на пяна белтъците (заделете жълтъците) с винения камък. Постепенно добавете 3/4 чаша захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Разпределете по дъното и стените на тавичката за пай. Печете 60 минути. Изключете фурната. Оставете да се охлади във фурната. В малка тенджера, смесете съставките за пълнежа, без разбитата сметана. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Охлажда се. Добавете сметаната. Изсипва се в блата за пай. Оставете в хладилника за една нощ.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ