Пай с круши и червени боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
425 г пакет тесто за пай
3 ч нарязани обелени круши
1 1/4 ч червени боровинки, пресни или замразени, едро нарязани
1 ч захар
2 с.л. царевично нишесте
3 с.л. сок от червена боровинка, портокалов сок или вода
2 с.л. маргарин
5 с.л. пудра захар
1 1/2 ч.л. сок от червена боровинка, портокалов сок или вода (всъщност - 1 - 2 чаени лъжички)
Загрейте фурната до 220 градуса. Подгответе тестото според указанията на опаковката, така че да се получат два блата за пай. В голяма купа смесете крушите, боровинките, 1 чаена чаша захар, царевичното нишесте и 3 супени лъжици сок и се разбърква леко. Изсипете върху предварително подготвеното в тавичка тесто; сложете парченца маргарин отгоре. Разточете втората половина тесто и с формичка за бисквитки изрежете желаните форми на няколко места. Поставете тестото върху пълнежа и слепете с другото тесто. Печете 40 - 50 минути или до златисто кафяво. Покрийте ръба на пая с ленти фолио след 15 - 20 минути от печенето, за да предотвратите прекомерно покафеняване. За да направите глазура, смесете пудрата захар и сок в малка купа, като добавите достатъчно сок за желаната консистенция. Поръсете топлия пай. Украсете по желание. Прави 8 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ