Регистрация

Пай с круши и червени боровинки

Автор:
irina
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
350
Оцени рецептата

425 г пакет тесто за пай

3 ч нарязани обелени круши

1 1/4 ч червени боровинки, пресни или замразени, едро нарязани

1 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

3 с.л. сок от червена боровинка, портокалов сок или вода

2 с.л. маргарин

5 с.л. пудра захар

1 1/2 ч.л. сок от червена боровинка, портокалов сок или вода (всъщност - 1 - 2 чаени лъжички)

 

Загрейте фурната до 220 градуса. Подгответе тестото според указанията на опаковката, така че да се получат два блата за пай. В голяма купа смесете крушите, боровинките, 1 чаена чаша захар, царевичното нишесте и 3 супени лъжици сок и се разбърква леко. Изсипете върху предварително подготвеното в тавичка тесто; сложете парченца маргарин отгоре. Разточете втората половина тесто и с формичка за бисквитки изрежете желаните форми на няколко места. Поставете тестото върху пълнежа и слепете с другото тесто. Печете 40 - 50 минути или до златисто кафяво. Покрийте ръба на пая с ленти фолио след 15 - 20 минути от печенето, за да предотвратите прекомерно покафеняване. За да направите глазура, смесете пудрата захар и сок в малка купа, като добавите достатъчно сок за желаната консистенция. Поръсете топлия пай. Украсете по желание. Прави 8 порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта