Пай с кокос и лайм
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов шоколадов блат за пай
За плънката:
1 1/2 ч.л. желатин
3 с.л. студена вода
1/4 ч царевично нишесте
1 1/2 ч мляко
2 големи жълтъка
1 1/2 ч.л. кора от лайм
1/8 ч.л. сол
1 ч кокосова сметана
1/2 ч прясно изцеден сок от лайм
2 ч.л. ванилия
1/2 ч сметана за разбиване, бита
За кокосовата сметана:
1 ч бита сметана
1/4 ч кокосов крем
1/2 ч.л. ванилов екстракт
За украса:
Препечен кокос
Изпечете блата. Охлажда се напълно. За пълнежа: Смесете водата и желатина в чаша. Охладете да престои за поне 2 мин. Смесете царевичното нишесте и 1/4 чаша мляко в 1-литрова подходяща за микровълновата фурна мерителна чаша или купа, до гладкост. Разбийте с жълтъка, 1 чаена лъжичка на кора от лайм и солта. Смесете с останалите 1 1/4 чаши мляко и кокосовата сметана. Сложете в микровълновата фурна за 3 мин. Разбийте до гладкост. Сложете в микровълновата фурна за още 3 1/2 - 7 1/2 минути, като разбивате на всеки 2 мин., докато заври, сгъсти се и стане гладко. Веднага прибавете омекотения желатин и разбъркването продължава, докато желатинът се разтвори. Разбъркайте сместа през ситна цедка в неалуминиева купа. Прибавете останалата 1/2 чаена лъжичка кора от лайм и сока. Поставете купата в по-голяма купа, наполовина пълна с ледена вода. Разбъркайте сместа и остъргвайте стените на купата често, за 5 до 10 минути, докато изстине и се сгъсти достатъчно. Добавете ванилията. Извадете купата от ледената водна баня. Разбийте сметаната с електрически миксер, докато се оформят меки върхове. Внимателно смесете с пълнежа. Сложете в блата. Покрийте повърхността с найлоново фолио и се съхранява в хладилник най-малко 2 часа, докато стегне или до 3 дни. За кокосовата сметана: До 1 час преди сервиране, разбийте на сняг сметаната, крема от кокос и ванилията в купа със среден размер. Украсете пая по краищата с помощта на сладкарски шприц. Поръсете с кокос, ако желаете. Оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ