Пай с кестени
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. неовкусен желатин
3 с.л. тъмен ром
1 с.л. студена вода
1 1/2 ч сметана за разбиване
1/2 ч мляко
Щипка сол
1/4 ч + 2 с.л. захар
2 яйца, разделени
2 ч консервирани кестени, отцедени
1 блат за пай, 23 см
15 г настърган шоколад
В малка купа разтворете желатина в рома и студената вода; заделете, до омекване. В тенджера, кипнете сметаната и млякото. Свалете от огъня и заделете да се поохлади. Разбийте на водна баня солта, 2 с.л. захар и жълтъците. На постоянен поток, добавете млякото и сметаната към сместа, като се разбърква непрекъснато. Разбърквайте сместа на водна баня до сгъстяване, около 10 мин., без да позволявате за завира. Махнете от огъня и добавете желатина. Заделете. Разбийте белтъците в купа с останалата захар на сняг. Прибавете кестените и обединете сместа със заделената желатинова смес. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на 5 минути. Обърнете сместа в блата за пай или изсипете в 8 купички за парфе. Охладете, докато се стегне. Украсете с настърган шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ