Регистрация

Пай с кестени

Автор:
яна маринова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

1 с.л. неовкусен желатин

3 с.л. тъмен ром

1 с.л. студена вода

1 1/2 ч сметана за разбиване

1/2 ч мляко

Щипка сол

1/4 ч + 2 с.л. захар

2 яйца, разделени

2 ч консервирани кестени, отцедени

1 блат за пай, 23 см

15 г настърган шоколад

 

В малка купа разтворете желатина в рома и студената вода; заделете, до омекване. В тенджера, кипнете сметаната и млякото. Свалете от огъня и заделете да се поохлади. Разбийте на водна баня солта, 2 с.л. захар и жълтъците. На постоянен поток, добавете млякото и сметаната към сместа, като се разбърква непрекъснато. Разбърквайте сместа на водна баня до сгъстяване, около 10 мин., без да позволявате за завира. Махнете от огъня и добавете желатина. Заделете. Разбийте белтъците в купа с останалата захар на сняг. Прибавете кестените и обединете сместа със заделената желатинова смес. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на 5 минути. Обърнете сместа в блата за пай или изсипете в 8 купички за парфе. Охладете, докато се стегне. Украсете с настърган шоколад.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта