Регистрация

Пай с грозде

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч брашно, непресято

2/3 ч захар

1/4 ч масло или маргарин

1 голямо яйце

1 жълтък, голям

1 лимон – настърганата кора

1/8 ч.л. сол

За пълнежа:

450 г грозде

3 белтъка, големи

6 с.л. захар

½ лимон - сокът

113 г бадеми, смлени

 

На тестото: Пресейте брашното и захарта в средно голяма купа. Нарежете маслото или маргарина в сместа и разбъркайте, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете яйцето, яйчния жълтък, лимоновата кора и солта и разбъркайте с вилица, докато се образува тесто. Покрийте тестото и оставете в хладилника за 20 минути. Разточете тестото на кръг, сложете го в разглабяща се формичка за торта. Оформете ръбче по стените от около 2,5 см. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 10 минути.

На пълнежа: Междувременно, почистете и разполовете гроздето като отстраните семената, ако е необходимо. Разбийте белтъците на сняг със захарта, лимоновия сок и бадемите. Внимателно добавете гроздето. Извадете тортата от фурната. Напълнете изпечената кора с гроздовата смес, върнете във фурната и печете в продължение на още 30 минути на 180 градуса. Извадете пая от съда и охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта