Регистрация

Пай с бърбън и стафиди

Автор:
jordana
|
Дата:
08 Jun
|
Видяна:
415
Оцени рецептата

1/4 ч бърбън

3/4 ч златисти стафиди

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

3/4 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

1 1/4 ч мляко

2 яйца, добре разбити

1 с.л. масло или маргарин

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1/1 ч сметана за разбиване, бита

1 изпечен блат за пай

смляно индийско орехче

 

Смесете бърбъна и стафидите, покрийте и се оставя да престои една нощ. Оставете желатина в студената вода, за да омекне. Смесете захарта и царевичното нишесте в тенджера. Постепенно прибавете млякото и яйцата в сместа със захар. Гответе на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври. Сварете 1 минута при непрекъснато разбъркване. Добавете маслото и желатина, като се разбърква, докато се разтвори желатинът. Оставете в хладилника за 30 минути но не позволявайте да стегне. Добавете сместа със стафиди и ванилията и се разбърква добре. Прибавете сметаната и се изсипва в блата. Поръсва се с индийско орехче. Охладете най-малко 4 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта