Пай с боровинки и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч захар
3 с.л. брашно
1 ч.л. подправка за ябълков пай
1 ч.л. портокалова кора; ситно настъргана
1 1/2 ч боровинков сос
7 ч ябълки, обелени и тънко нарязани
1 тесто за пай
1 жълтък
1 с.л. вода
1 с.л. захар
Ванилов сладолед, по желание
В купа смесете 1/4 ч захар, брашното, подправката за ябълков пай (или 1/4 ч.л. индийско орехче) и портокаловата кора. Добавете боровинковия сос. Добавете ябълките и разклатете съда, така че да се покрият плодовете. Прехвърлете в тавичка за пай. На леко набрашнена повърхност, изравнете тестото за блата. Разточете го на кръг. Изрежете с помощта на предпочитана формичка за бисквити и повторете процедурата с останалото тесто. Подредете парчетата тесто върху плодовата смес. В малка купа смесете жълтъка и водата; намажете върху тестото. Поръсете с 1 с.л. захар. За да не покафенее прекалено, покрийте ръба на пая с фолио. Сложете в тавичка. Пече се в предварително загрята на 190С фурна за 25 минути. Свалете фолиото. Печете още 25 до 30 минути или докато отгоре е златисто, ябълки са меки и пълнежът бълбука. С помощта на лъжица, поднесете топло или охладете и поднесете със сладолед, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ