Регистрация

Пай с боровинки и ябълки

Автор:
alexander
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
456
Оцени рецептата

1/4 ч захар

3 с.л. брашно

1 ч.л. подправка за ябълков пай

1 ч.л. портокалова кора; ситно настъргана

1 1/2 ч боровинков сос

7 ч ябълки, обелени и тънко нарязани

1 тесто за пай

1 жълтък

1 с.л. вода

1 с.л. захар

Ванилов сладолед, по желание

 

В купа смесете 1/4 ч захар, брашното, подправката за ябълков пай (или 1/4 ч.л. индийско орехче) и портокаловата кора. Добавете боровинковия сос. Добавете ябълките и разклатете съда, така че да се покрият плодовете. Прехвърлете в тавичка за пай. На леко набрашнена повърхност, изравнете тестото за блата. Разточете го на кръг. Изрежете с помощта на предпочитана формичка за бисквити и повторете процедурата с останалото тесто. Подредете парчетата тесто върху плодовата смес. В малка купа смесете жълтъка и водата; намажете върху тестото. Поръсете с 1 с.л. захар. За да не покафенее прекалено, покрийте ръба на пая с фолио. Сложете в тавичка. Пече се в предварително загрята на 190С фурна за 25 минути. Свалете фолиото. Печете още 25 до 30 минути или докато отгоре е златисто, ябълки са меки и пълнежът бълбука. С помощта на лъжица, поднесете топло или охладете и поднесете със сладолед, ако желаете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта