Регистрация

Пай с ананас и сушени кайсии

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
13 Apr
|
Видяна:
182
Оцени рецептата

2 бр. готово тесто за блат за пай

2/3 чаша захар на пясък

1/4 ч брашно

4 ч пресен ананас, обелен и нарязан на кубчета - около 1 ½ средно голям ананас

1/2 ч наситнени сушени кайсии

1/3 ч нарязани орехи или бадеми

2 супени лъжици ром или есенция плюс 2 с.л. вода

1 ч.л. захар на пясък

1/8 ч.л. канела

1 супена лъжица мляко

 

Разточете едното тесто за пай в тавичка с диаметър 23 см.

Комбинирайте 2/3 чаена чаша захар и брашното за плънката. Добавете ананаса, кайсиите, ядките и рома, след това внимателно разклатете съда, за да се смесят хубаво. Прехвърлете сместа с плодове върху тестото в тавичката. Отрежете останалото тесто на кръг с размерите на тавичката. Направете прорези и го сложете върху плънката. Запечатайте ръбчетата.

Смесете 1 чаена лъжичка захар и канела. Намажете горната част на пая с мляко. Поръсете със захар и канела.

Покрийте ръба на пая с фолио. Пече се на 190ºС в продължение на 25 минути. Отстранете фолиото. Пече се още 20-25 минути или до златисто. Охладете пая върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта