Регистрация

Пай с ананас и сладки картофи

Автор:
Жана
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
421
Оцени рецептата

3 ямса, нарязани на филийки с дебелина 2-3 см

3/4 чаша ананас, натрошен, отцеден

4 с.л. кленов сироп, чист

2 белтъка

 

Сварете ямса във вряща вода за 25-35 минути или докато омекне много добре. Отцедете и намачкайте внимателно, докато пюрето е гладко. Загрейте фурната до 200 градуса. Смесете отцедения ананас и 3 супени лъжици сироп в пюрето от ямс. Изсипете в кръгла или квадратна незалепваща тавичка. Разбийте белтъците почти на сняг, прибавете останалата 1 с.л. сироп и разбийте на сняг; разпределете сместа с помощта на шпатула и с въртеливи движения върху пюрето. Печете на 200 градуса в продължение на 8 до 10 минути или докато отгоре е златисто.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта