Регистрация

Пай с ананас и орехи

Автор:
яна маринова
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
478
Оцени рецептата

За блата:

1 2/3 ч натрошени ванилови вафли

1/4 ч захар

1 ч орехи, нарязани фино

8 с.л. масло

За пълнежа:

3 пакетчета желиран крем, с различни аромати

1 пакет желатин с аромат на лимон

1 ч сок от ананас, горещ

1/2 ч студена вода

1 ч сметана

1 ч натрошен ананас, отцеден

 

За блата: Загрейте фурната до 190С. Смесете трохите, захарта и орехите. Нарежете маслото в сместа. Притиснете по дъното на правоъгълна тавичка за печене. Печете в продължение на 8 - 10 минути. За пълнежа: В отделни квадратни тавички, пригответе всеки от 3те желирани крема според указанието на опаковката. Когато стегнат, нарежете на кубчета от по 1 см. Разтворете лимоновия желатин в горещия ананасов сок и добавете 1/2 ч студена вода. Оставете в хладилника, докато започне да стяга. Разбийте сметаната. Добавете натрошения ананас, след това желатина. Разбъркайте с кубчетата желе и изсипете в готовия блат. Оставете в хладилника за 1 час преди да поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта