Пай с ананас и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 2/3 ч натрошени ванилови вафли
1/4 ч захар
1 ч орехи, нарязани фино
8 с.л. масло
За пълнежа:
3 пакетчета желиран крем, с различни аромати
1 пакет желатин с аромат на лимон
1 ч сок от ананас, горещ
1/2 ч студена вода
1 ч сметана
1 ч натрошен ананас, отцеден
За блата: Загрейте фурната до 190С. Смесете трохите, захарта и орехите. Нарежете маслото в сместа. Притиснете по дъното на правоъгълна тавичка за печене. Печете в продължение на 8 - 10 минути. За пълнежа: В отделни квадратни тавички, пригответе всеки от 3те желирани крема според указанието на опаковката. Когато стегнат, нарежете на кубчета от по 1 см. Разтворете лимоновия желатин в горещия ананасов сок и добавете 1/2 ч студена вода. Оставете в хладилника, докато започне да стяга. Разбийте сметаната. Добавете натрошения ананас, след това желатина. Разбъркайте с кубчетата желе и изсипете в готовия блат. Оставете в хладилника за 1 час преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ