Орехово-шоколадов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
225 г масло
225 г крема сирене
2 ч.л. ванилия
2 ч брашно
За плънката:
1 ч орехи
4 с.л. безсолно масло
2 яйца
1 ч тъмен царевичен сироп
1/4 ч меласа
1/2 ч кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч шоколадов чипс (или повече)
На тестото:
Разбийте на крем маслото, сиренето и ванилията с миксер или в процесор. Намалете скоростта на ниска и добавете брашното. Бъркайте докато се абсорбира. Извадете тестото, оформете на три топки и увийте в найлоново фолио. Охладете един час преди използване.
На пълнежа: Смесете орехите и маслото в малка тенджера на умерен огън и варете, докато маслото стане със златист цвят. Отстранете от огъня и оставете настрана. В купа смесете яйцата, царевичния сироп, меласата, кафявата захар и ванилията. Смесва се, докато стане гладко и след това се добавят при орехите и маслото. Изсипете тази плънка в готовия пай и поръсете с шоколадов чипс. Сложете в средата на предварително загрята фурна и печете на180С докато центърът на пая се стегне, за около 35 до 40 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ