Регистрация

Орехово-шоколадов пай

Автор:
Генчев
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

За тестото:

225 г масло

225 г крема сирене

2 ч.л. ванилия

2 ч брашно

За плънката:

1 ч орехи

4 с.л. безсолно масло

2 яйца

1 ч тъмен царевичен сироп

1/4 ч меласа

1/2 ч кафява захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч шоколадов чипс (или повече)

 

На тестото:

Разбийте на крем маслото, сиренето и ванилията с миксер или в процесор. Намалете скоростта на ниска и добавете брашното. Бъркайте докато се абсорбира. Извадете тестото, оформете на три топки и увийте в найлоново фолио. Охладете един час преди използване.

На пълнежа: Смесете орехите и маслото в малка тенджера на умерен огън и варете, докато маслото стане със златист цвят. Отстранете от огъня и оставете настрана. В купа смесете яйцата, царевичния сироп, меласата, кафявата захар и ванилията. Смесва се, докато стане гладко и след това се добавят при орехите и маслото. Изсипете тази плънка в готовия пай и поръсете с шоколадов чипс. Сложете в средата на предварително загрята фурна и печете на180С докато центърът на пая се стегне, за около 35 до 40 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта