Регистрация

Орехови банички

Автор:
Юлия
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
574
Оцени рецептата

450 г готови кори за баница

1 ч масло, разтопено

За пълнежа:

1 1/2 ч орехи, нарязани

1/2 ч препечени бадеми

1/4 ч захаросана портокалова кора

1/4 ч гранулирана захар

1 ч.л. бадемов екстракт

1/2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. карамфил

На сиропа:

1 лимон

2 ч захар

1 1/2 ч вода

 

За пълнежа: В кухненски робот, смесете орехите, фъстъците, захаросаните кори, захарта, бадемовия екстракт, канелата и карамфила; нарежете ситно. Поставете един лист точени върху работна повърхност; покрийте останалите точени с влажна кърпа, за да не изсъхват. Намажете с малко масло. Покрийте с втори лист и намажете с масло. Повторете с още 2 листа кори и масло. Поръсете с около 1/3 чаша от ореховата плънка. Покрийте с още 3 листа точени кори, като мажете всяка с масло; поръсете с 1/3 чаша от сместа за плънката. Повторете с още три листа, а след това плънка, така че да се получат общо 9 листа точени кори. Намажете дългия край на корите с масло. Навийте на руло. Намажете цялото руло с масло и подрежете краищата. Нарежете на тънки филийки и сложете в намаслена тава. Повторете с останалите продукти, така че да се получат 2 рула. Печете във фурна на 180С за 18-20 мин. или докато се оформи златиста коричка, като обърнете веднъж. Охладете 5 минути в тавата. Извадете и оставете да се охлади напълно. На сиропа: Обелете лимона на ленти с помощта на белачка. В тенджера, комбинирайте захарта, водата и лимоновата кора; оставете да заври. Намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри за 25 до 30 минути или докато се сгъсти; прецедете. Изсипете половината сироп върху охладените рулца и оставете за 15 мин. Полейте с останалата половина и оставете да се охладят напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта