Регистрация

Огретен с ягоди

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
398
Оцени рецептата

1 ч пресни ягоди, големи

115 г захар

140 мл вода

8 белтъка

10 г желатин

Ягодово пюре

280 г сладкарска сметана

Пригответе сладкарската сметана, като смесите:

140 г сметана +

140 г сметана, смесена с

60 мл пресен лимонов сок

1 пандишпанов блат, изрязан на кръгове с диаметъра на купичките

 

Отстранете стеблата от ягодите и ги нарежете на половинки. Сложете по парче пандишпанов блат на дъното на 10 купички. Покрийте с нарязаните ягоди, с отрязаната страна навън. Кипнете водата и захарта в тенджерка. Междувременно, поставете белтъците в купата на миксера и ги разбийте докато се оформят средно меки връхчета. В метална купа, разбийте сладкарската сметана над вряща вода. Когато се сгорещи достатъчно, свалете от огъня и бавно разтворете желатина в сметаната. Когато захарта кипне, добавете при белтъците, като разбивате. Продължете да разбивате на сняг. Добавете този крем при сладкарската сметана след това изсипете сместа в центъра на купичките. Охладете сместа най-малко 1 час. Поднесете извадено от купичките с ягодово пюре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта