Регистрация

Овесени бисквитки с карамелен аромат

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
247
Оцени рецептата

1 ч безсолно масло, на стайна температура

1 1/2 ч кафява захар

1/2 ч бяла захар

1 голямо яйце

2 ч.л. ванилов екстракт

1 ч.л. екстракт от карамел

1 ч.л. сода за хляб

8.3 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

1 ч брашно

2 ч овесени ядки

1 ч златни стафиди, накиснати във вода, след което отцедени

1 1/2 ч шоколадов чипс

1/2 ч орехови парчета; (по желание)

 

Постелете две тави с хартия за печене. Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте на крем маслото с двата вида захар. Прибавете яйцето и ваниловия и карамеления екстракт. Прибавете содата за хляб, солта, канелата, брашното и овеса. Смесете със стафидите, парченцата шоколад и ореховите парчета. Оформете на топчици с размера на топки за голф и сложете на около 5-6 см една от друга в тавите, като натиснете леко надолу. Пече се, докато станат светло кафяви по ръбовете - около 14 - 16 минути. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта