Регистрация

Нискокалоричен чийзкейк с рикота

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
626
Оцени рецептата

1 пакет бисквити

3 супени лъжици масло

2 супени лъжици кафява захар

1 1/2 ч.л. джинджифил

2 (425 г) частично обезмаслено сирене рикота

3 яйца

1 яйчен белтък

1 чаша мътеница

1/2 чаша захар на пясък

1 супена лъжица екстракт от ванилия

1 портокалова кора - настъргана

2 супени лъжици портокалов сок

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете разглабяща се форма за торта или напръскайте с незалепващ спрей.

За да се направи блатът, поставете бисквитите, маслото, кафявата захар и джинджифила в купата на кухненския робот и разбийте, докато се смесят хубаво. Притиснете в подготвената формичка. Поставете във фурната и печете 5 до 8 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. За да направите плънката, поставете рикотата, яйцата, белтъка, млякото, захарта, ванилията, портокаловата кора и сока в купата на кухненски робот или електрически миксер и разбийте или разбъркайте до гладкост. Сместа се изсипва в охладения блат. Сложете на водна баня и печете 45 до 60 минути, или докато кремът стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта