Немски кекс с мед
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
300 г мед
2,3 кг захар
2 ч.л. масло
1 щипка сол
2 ч.л. бакпулвер
2 1/4 ч кафе
510 г пълнозърнесто пшенично брашно
1 яйце
6 капки бадемово масло
1 с.л. ром
1/2 ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. канела
За глазурата:
30 г пудра захар
1 с.л. гореща вода
Разтопете заедно меда, захарта, студеното кафе и маслото в малка купа, като ги затоплите бавно, най-добре в микровълнова фурна. Оставете да се охлади. Смесете брашното и бакпулвера в купа, направете кладенче в средата и се слагат яйцето и подправките; разбъркайте всичко заедно като бавно добавяте студената смес с меда. Намажете тава за печене много добре и с влажна шпатула разпределете тестото отгоре до слой с дебелина около 1 см. Загрейте фурната до 180С и сложете тавата на най-високата част на фурната. Пече се около 20 минути. Направете глазурата и веднага глазирайте тестото, когато излезе от фурната, охладете малко и се нарязва на правоъгълници. Съхраняват се в плътно затворен алуминиев съд, за да останат меки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ