Морковен кекс с глазура и ядки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч зехтин
2 ч захар
2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
2 ч.л. канела
4 яйца
3 ч настъргани моркови
1 ч ситно нарязани орехи
За глазурата:
1 ч захар
настърганата кора от 1/2 портокал
1/4 ч царевично нишесте
1 ч портокалов сок
1 ч.л. лимонов сок
2 с.л. масло
1/2 ч.л. сол
Разбийте маслото и захарта с миксер за 5 минути. Пресейте следващите пет съставки заедно и половина се разбърква със захарната смес. Разбъркайте много добре. Добавете другата половина от сухите съставки, като редувате с яйцата, едно по едно и смесвате добре след всяко добавяне Добавете морковите и ядките, разбърква се добре и се изсипва в намаслена форма за кекс. Пече се на 160 градуса в продължение на 1 час и 15 минути. Когато е готово, обърнете съда върху решетка и оставете да изстине. За глазурата, поставете захарта, портокаловата кора, царевично нишесте, и портокаловия сок в тенджера и се разбърква, докато са добре смесени. След това добавете лимоновия сок, маслото и солта. Гответе на средно слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа е гъста и лъскава. Оставете да се охлади и намажете върху кекса, докато е още в съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ