Миниатюрни пайове с шоколад и фъстъчено масло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч натрошени бисквити
5 с.л. несолено масло, разтопено
1/2 ч + 2 с.л. заквасена сметана
2 1/2 с.л. пудра захар
2 с.л. бита сметана
1/2 ч + 2 с.л. фъстъчено масло
1/2 ч сметана за разбиване
115 г полусладък шоколад, натрошен
Смесете натрошените бисквити и маслото в купа. Натиснете сместа по дъното и стените на 24 мини-чашки за мъфини. Поставете във фризера за 20 минути. Разбийте заквасената сметана, пудрата захар и 2 с.л. сметана за разбиване в купа. Добавете фъстъченото масло и разбийте до гладкост. Изсипете по 1 с.л. от сместа с фъстъчено масло във всяка чашка и замразете за 3 часа. Сложете 1/2 ч сметана да къкри в тенджера. Намалете огъня до слаб. Добавете шоколада и се разбърква, до гладкост. Охлажда се напълно, като се разбърква от време на време. Изсипете по 2 супени лъжици от шоколадовата смес върху всеки пай с фъстъчено масло. Оставете във фризера до втвърдяване. С помощта на малък остър нож, внимателно отлепете пайовете от съда. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 10 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ