Регистрация

Мерилендски бисквитки

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
531
Оцени рецептата

4 ч брашно

1 ч.л. сол

1 1/2 с.л. свинска мас или растителна мазнина

1 3/4 до 2 ч вода

 

Пресейте брашното и солта в купа. Нарежете свинската мас в брашното и с върховете на пръстите си много бързо я втрийте. След това, малко по малко, се изсипва студената вода, докато се получи твърдо тесто. Сложете го на твърда повърхност, покрита с брашно. Направете тестото на топка. Ударете го в повърхността на плота, докато стане лъскаво. Отнема около половин час. Оформете тестото на топки с размер на малки яйца и ги приплескайте леко на дъската. Набодете няколко пъти в центъра с вилица, след това се пече в гореща фурна на около 220С за 20 до 25 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта