Мексикански шоколадови кексчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч кафява захар
3/4 ч масло, меко
3 блокчета неподсладен шоколад, разтопен
1 ч.л. ванилия
2 ч брашно
1 ч нарязани ядки
1/2 ч.л. сол
Пудра захар
Загрейте фурната до 190ºС. Разбийте в купа кафявата захар и маслото. Разбийте на умерена скорост, като остъргвате купата често, докато съставките са добре смесени, 1-2 минути. Добавете разтопения шоколад и ванилията. Разбийте по същия начин още 1-2 мин. Намалете скоростта до ниска; добавете всички останали съставки, с изключение на пудрата захар. Разбийте по същия начин още 1-2 мин. Оформете пълни чаени лъжички от тестото на 3-см топки. Подредете ги на 5 см разстояние една от друга в тавичка. Пече се около 8 - 10 минути или докато почти стегне. Охладете 5 минути, след това извадете от съда. Охладете за още около 5 минути. Оваляйте в пудра захар, докато са още топли и отново охладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ