Мексикански чийзкейк с шоколад и маскарпоне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
55 г мексикански шоколад
55 г полу-сладък шоколад
10 бисквити
1 ч препечени цели бадеми
2 ч.л. смляна канела
3 с.л. кафява захар
1/4 ч неосолено масло
За пълнежа:
1 с.л. желатин
1/4 ч студена вода
680 г маскарпоне
3 пакета по 226 г крема сирене, меко
1 ч захар
2 с.л. лимонов сок
2 ч.л. ванилов екстракт
1 1/2 ч сметана
За блата: Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете двата вида шоколад. Сложете ги в кухненски робот, заедно с бисквитите и ядките. Натрошете фино. Изсипете сместа в разглабяща се форма за торта и добавете разтопеното масло, канелата и кафявата захар. Разбъркайте в съда. Притиснете хубаво по дъното и стените на съда. Пече се 10 минути. Охлажда се. Заделете. За пълнежа: Оставете желатина в чаша с вода, за да омекне. Заделете за 5 мин. Разбийте маскарпонето и крема сиренето на висока скорост с електрически миксер до пухкавост. Бавно добавете захарта, като не спирате да разбивате. Разбийте с лимоновия сок и ванилията на средна скорост. Бързо добавете желатиновата смес при сиренето. Разбийте сметаната на сняг. Изсипете я постепенно при сиренето, докато се смесят.Изсипете сместа в охладения блат. Покрийте с найлон. Оставете в хладилника за 4 часа. Нарежете на парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ