Регистрация

Мексикански чийзкейк с шоколад и маскарпоне

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

За блата:

55 г мексикански шоколад

55 г полу-сладък шоколад

10 бисквити

1 ч препечени цели бадеми

2 ч.л. смляна канела

3 с.л. кафява захар

1/4 ч неосолено масло

За пълнежа:

1 с.л. желатин

1/4 ч студена вода

680 г маскарпоне

3 пакета по 226 г крема сирене, меко

1 ч захар

2 с.л. лимонов сок

2 ч.л. ванилов екстракт

1 1/2 ч сметана

 

За блата: Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете двата вида шоколад. Сложете ги в кухненски робот, заедно с бисквитите и ядките. Натрошете фино. Изсипете сместа в разглабяща се форма за торта и добавете разтопеното масло, канелата и кафявата захар. Разбъркайте в съда. Притиснете хубаво по дъното и стените на съда. Пече се 10 минути. Охлажда се. Заделете. За пълнежа: Оставете желатина в чаша с вода, за да омекне. Заделете за 5 мин. Разбийте маскарпонето и крема сиренето на висока скорост с електрически миксер до пухкавост. Бавно добавете захарта, като не спирате да разбивате. Разбийте с лимоновия сок и ванилията на средна скорост. Бързо добавете желатиновата смес при сиренето. Разбийте сметаната на сняг. Изсипете я постепенно при сиренето, докато се смесят.Изсипете сместа в охладения блат. Покрийте с найлон. Оставете в хладилника за 4 часа. Нарежете на парчета.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта