Маслен кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло
1 ч захар
1/2 ч.л. екстракт от лимон
Щипка смляно индийско орехче
1 1/2 ч пресято брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
4 яйца, разбити
За глазурата:
1/3 ч меко масло или маргарин
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. екстракт ванилия
2 с.л. какао
3-1/2 чаши пресята пудра захар
2 белтъка; неразбити
1 с.л. силно кафе (приблизително)
Разбийте на крем маслото. Добавете постепенно захарта, като разбивате до побеляване. Добавете лимоновия екстракт и индийското орехче. Пресейте заедно сухите съставки и ги добавете към масления крем, като редувате с яйцата, разбивайте добре след всяко добавяне, като започнете и завършите със сухите съставки. Изсипете в намазана и набрашнена тавичка за кекс. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 50 минути. Охлажда се в продължение на 5 минути. Обърнете върху решетка и охладете. Намажете с глазурата.
На глазурата: Разбийте на крем маслото, солта, ванилията и какаото. Добавете последователно захарта и белтъците, разбивайте добре след всяко добавяне. Добавете кафето и разбийте до желаната консистенция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ