Регистрация

Марокански пилешки шишчета със средиземноморски зеленчуци

Автор:
любомира
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
785
Оцени рецептата

450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на кубчета 3 с.л. мед

1 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

2 с.л. зехтин

4 пакет бейби моркови (около 450 г), разполовени диагонално

1 червена чушка - нарязана на тънки ивици

1 зелена чушка - нарязана на тънки ивици

1/4 ч пресен кориандър, нарязан

1 с.л. чесън, счукан

 

Набодете месото на шишове и ги сложете в застлана с фолио тавичка. Смесете меда, оцета, кимиона и червения пипер; намажете част от глазурата от двете страни на пилето. Изпечете на скара за около 9 минути, като обърнете веднъж и мажете 2-3 пъти с допълнително глазура и карамелизираните капки от съда. Сгорещете зехтина в тиган. Добавете морковите и чушките; запържете, като разбърквате често на силен огън, за около 5 минути или докато поомекнат. Добавете кориандъра и чесъна и гответе още 1 минута. Поднесете зеленчуците в плато, покрити с шишчетата.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта