Регистрация

Маринован пъпеш и ягоди с мед и джинджифилова сметана

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
521
Оцени рецептата

1 зрял пъпеш, обелен, без семената, нарязан на парчета или издълбан на топки

2 ч пресни ягоди

1/2 ч портокалов сок

2 с.л. кафява захар

1 ч заквасена сметана или

1 ч кисело мляко

3 с.л. мед

3 с.л. захаросан джинджифил, нарязан фино

Пресни листа мента (за украса)

 

Поставете парчетата пъпеш и ягодите в голяма плитка чиния. Смесете портокаловия сок и кафявата захар и полейте плодовете. Поставят се в хладилник в продължение на поне два часа. Смесете заквасената сметана, меда и джинджифила в малка купа и се съхранява в хладилник за около 30 минути. Сложете пъпеша в отделни купички за сервиране и покрийте със сместа със заквасена сметана. Украсете с пресни ментови листа





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта